2014 m. birželio 20 d., penktadienis

Balta duona (su jogurtu)

Šį kartą pasiūlysiu  batonų ir šiaip baltų duonų mėgėjams. Pasigaminkit, paragavę tikrai nesinorės pirkti iš parduotuvės.
 Duonytei reikia:

 450 g kvietinių miltų (tipo 550) 
15 g šviežių mielių
 1 indelio natūralaus jogurto (150g)
 45 g neutralaus aliejaus 
105 g vandens
 20 g cukraus
 9 g druskos


Mieles įtrinti į miltus, suberti  likusius produktus (išskyrus druską) ir minkyti  tešlą apie 4 min. Aš minkau viską rankom. Suberti druską ir minkyti dar 6 min, kol druska gerai įsiminkys į tešlą. Uždengti ir palikti šiltai 30 min kilti.
Po šio kildinimo tešlą padalinti į 4 vienodus gabaliukus. Šiuos suformuoti pailgai, panardinti į šaltą vandenį ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą. Uždengti ir palikti iki 1 1/2 - 2 val. kilti.

 














Pakilusi duonelė atrodė taip:
Įjungti  orkaitę iki 230 laipsnių. Dedam duoną kepti ir  iš karto karštį prisukti iki 200 laipsnių. Kepti 25 min. Tada batoną išimti iš formos ir toliau kepti ant grotelių apie 10 min. 

Išėmę ataušinam ir ragaujam.












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą