2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Riestainiai

Ar menat tuos laikus, kai mokykloje per pertraukas atėję į valgyklą, ir užmatę skanesnį kąsnelį eidavote be eilės link savo tikslo. Tiesdavote ranką su pinigais per mažesniųjų galvas, kad tik tas išsvajotas kąsnis greičiau atsidurtų jūsų rankoj. Gal, tai būdavo bandelė, pyragėlis, spurga, o gal riestainis. Man patikdavo riestainiai ir iki šiol aš juos mėgstu. Tas cukraus traškumas juos kramsnojant maloniai nuteikia. Siūlau jums jų pasigaminti namuose, tuos vaikystės viliotojus.

11 riestainių reikės:

450g kvietinių miltų

100g sviesto(minkšto)
160g cukraus
3 v.š. saldinto kondensuoto pieno
1 kiaušinis
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
50g pieno
žiupsnis druskos
4 v.š. cukraus(riestainių cukravimui)


Minkštą sviestą išsukiti su cukrumi,dedame kiaušinį, kondensuotą pieną. Į tešlą dedame vanilinį cukrų, druską, pieną, viską išmaišom. Beriame miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai permaišom, užminkom. Paruoštą tešlą dedame  šaldytuvą, kad pravėstų ir lengviau būtų formuoti riestainius.
Tešlą padalinam į 11 dalių, svoris apie 80-84 g. Iškočiojame volelius, kurių ilgis 30-33cm ir raitome ale aštuoniukės formos riestainius,
Įkaitiname orkaitę iki  200 laipsnių.
Į lėkštę beriame 4 v.š. cukraus ir kiekvieną riestainį dedame ant cukruotos lėkštės, kad apliptų cukrumi, bet tik viena pusė. Įkaitus orkaitei imame skardą su kepimo popieriumi ir perkeliame gabaliukus ant jos cukruota puse į viršų. Kepame 10-12min.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą