2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Šveicariška pyne

Ši pynė populiari Šveicarijoje, Vokietijoje ir dažniausiai valgoma sekmadienio rytais. Duona turi ploną, bet tvirtą plutelę, vientisos tekstūros ir  labai turtinga savo skoniu. Aptepta kiaušinio plakiniu įgauna puikų blizgesį.
Pasimėgaukite ja ir nebūtinai sekmadienio rytais.

Vienai pynei apie 700g ir vienai bandelei apie 100g mums reikės:

420g kvietinių miltų
205g pieno
15g cukraus
8g druskos
10g šviežių mielių
1 kiaušinio (M dydžio) 
50g sviesto (minkšto)

Duonos aptepimui
kiaušinio plakinys


Suberti visus ingredientus į dubenį, išskyrus sviestą ir užminkome tešlą, tai turėtų užtrukti 5 min. (Tik neužberkite druskos ant mielių, nes tokiu būdu mielės taps neaktyvios.)
Pridedame sviestą ir minkome apie 10 min. Padarome kamuoliuką ir dedam į dubenį, uždengiame plastikine plėvele ir paliekam 2 val. Perlankstome tešlą vieną kartą po 1 val.
Padaliname tešlą į 6 gabaliukus po 100-105g ir suformuojame kamuoliukus. Iš tešlos likučio taip pat padarome kamuoliuką. Sudekite gabaliukus ant miltuoto pagrindo ir uždenkite plastikine plėvele, palikite 10-15 min.
Iš šešių vienodų gabaliukų iškočiojame apie 30 cm ilgio juosteles ir supinam pynę
Mažos bandelės formavimas



Pynę ir bandelę dedame ant kepimo popieriaus ir apdengiame plastikine plėvele, paliekame galutiniam fermentacijos laikui 90 min.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. 
Prieš dedant pakilusią pynę ir bandelę į orkaitę aptepkite kiaušinio plakiniu ir jei turite noro galite apibarstyti sezamo sėklom ar aguonomis.
Kepame 30-35 min. Garų nenaudojame.









2 komentarai:

  1. Hello Arvydas,
    thank you so much for taking part on bbd73. Your lithuanian style swiss braided sweet bread looks so wonderfull, I love those breads especially for breakkfast on weekends, when there is time enough to enjoy. I will definitely try you recipe. So you call this pyne in Lithuania?
    Greetings,
    Susanna

    AtsakytiPanaikinti
  2. Looks great, please could you link to Susannas Blogpost as requested. So one can see this is your post for BBD #73. Thank you in advance!

    AtsakytiPanaikinti