2015 m. balandžio 24 d., penktadienis

Vokiečių ūkininkų duona

Nesu buvęs Vokietijoje, nesu matęs vokiečių ūkininkų, bet aš tikiu, kad jie kepa ir valgo šią duoną. Nes ji yra skani, minkšta, gražiai atrodo. Geros dienos pradžiai šios duonos riekelė tiesiog būtina.

Dviem kepaliukam reikės:

616g kvietinių miltų(812)
84g ruginių miltų
470g vandens
14g druskos

8g cukraus
49g natūralaus jogurto
7g šviežių mielių

Sudėti visus ingredientus į dubenį ir užmaišyti tešlą. Minkyti 10 min.
Paliekam tešlą 3 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome 2 kartus, po 1val. ir po 2 val.
Padalinam į dvi lygias dalis, tada formuojam ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius. Kildinimo laikas turėtų užtrukti 1 val.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 35 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą