2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Dviejų grūdų duona

 Paprasta, bet viena iš mėgstamiausių mano duonų. Skrudinti grūdai duonai priduoda labai gerą skonį ir aromatą. Grūdų skonis nėra intensyvus, o labai švelnus.
Du kepaliukai po 700 g.

Raugas

160g kvietinių miltų (812)
160g šilto vandens
15g raugo starterio

Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12 val.

Grūdai

25g moliūgų sėklos
15g juodieji sezamai

Grūdus paskrudiname karštoje keptuvėje.

Pagrindinė tešla

Raugas
640g  kvietinių miltų (812)
360g vandens
15g druskos
2g šviežių mielių
Skrudinti grūdai

Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 7 min. Paliekam tešlą  30 min. pailsėti kambario temperatūroje. Dedame druską ir minkom 5 min. 
Paliekam tešlą  3 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą du kartus perlankstome vienos valandos intervalu.
Padalinam į dvi lygias dalis, tada formuojam pailgos ar ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius ar ant lininio, ar drobinio audeklo, kad pakiltų. Kildinimo laikas turėtų užtrukti 2 val.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant kepimo popieriaus, įpjauname ir dedame į orkaitę ant kepimo skardos. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame prie 250 laipsnių 10 min., tada sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 25 min.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą