2015 m. liepos 31 d., penktadienis

Pain de mie

Paprasta,bet labai skanu.
Super pasirinkimas pusryčiams.

Mums reikia:

836g kvietinų miltų(812)
480g vandens(šiltas)

65g pieno
39g ištirpinto sviesto
22g cukraus
18g druskos
11g šviežių mielių


Dubenyje sumaišom miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje sumaišom vandenį, pieną, skystą sviestą ir mieles. Nepamirškite, kad vanduo turėtų būti šiltas, kad padėtų mielėms aktyvuotis ir augti. Dabar sausus ingredientus suberiam į dubenį su skystais ingredientais ir viską gerai išmaišome ir išminkome, tai turėtų užtrukti apie 10 min. Baigę minkyti uždengiame dubenį su tešla plastikine plėvele ir paliekame 2 val. Per tą laiką, tešlą du kartus perlankstome 30 min. intervalu.Kol ilsisi mūsų tešla galime pasiruošti kepimo formas. Mano formos yra 25 cm ilgio ir 10 cm pločio, ištepkime jos vidų aliejumi, bet ne per daugiausiai.
Pailsėjusią tešlą išsiverskite ant lengvai miltuoto stalo, padaliname į dvi lygias dalis ir suformuojame kepimo formos ilgio pailgus gabaliukus. Dedame į formas siūle žemyn, šiek tiek viršų apibarstom miltais ir uždengiame plastikine plėvele. Paliekame pakilti nuo 50 iki 60 min.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, orkaitėje paliekame kepimo skardelę ir dar įdedame indą, kad įkaistų į kurį pilsime verdančio vandens garams išgauti. Nuimame plėvelę nuo duonos ruošinių ir dedame į orkaitę ant įkaitusios skardos. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda. Taip pat galima įmesti ledo kubelių. Liuks garai gaunasi. Praėjus 5 min. atidarome orkaitės dureles ir išleidžiame garus, dabar kepsime susai. Kepame 25 min., kol įgauna rusvą spalvą. Iškratome iš formos ir ataušiname ant grotelių.
Skanaus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą