2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Vyno duona

Nebijokit, nuo duonos nepsvaiksit.
Nebent nuo jos skonio ir aromato.

Dviems kepaliukams reikės:

Įmaišas

70g kvietinių miltų (812)
70g vandens
1g šviežių mielių


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 2 val. Tada dedame į šaldytuvą ir laikome 16-20 val.

Raugas

135g kvietinių miltų (812)
135g šilto vandens
15g raugo starterio


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.

Pagrindinė tešla

Įmaišas
Raugas
500g kvietinių miltų (812)

60g pilno grūdo kvietiniai miltai
180g vandens
140g vyno (gali būti baltas ar raudonas, koks jums patinka)
7g šviežių mielių
16g druskos


Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min. Uždengiame dubenį su tešla rankšlustėliu ir paliekame 30 min. Vieną kartą perlankstome ir paliekame 45 min., būtinai uždenkite.
Ant miltuoto paviršiau išsiverčiame tešlą ir padalinam į dvi dalis, tada formuojam ovalios formos gabaliukus ir paliekam juos 15 min. pailsėti. Formuojam galutinius norimos formos, ovalius ar pailgus, duonos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius, kad pakiltų. (Nepamirškite jų apdengti plastikine plėvele, kad neapdžiūtų tešlos paviršius). Kildiname šaldytuve 8 val. prie 4-6 laipsniū temperatūros.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Po 10 min. sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 30-35 min.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą