Iš seno - į naują.
Šiame recepte naudojami ruginiai miltai. Iš tokių miltų duona būna tvirta, sunki, tačiau čia, duonos trupiniai suteikia minkštumo, o skonis, o mama mia:)
Tai kažkas naujo ir super,super skanu.
Taigi, mums reikia:
Įmaišas
50 g senos duonos trupinių
50 g kvietiniai mitai (812 naudojau)
100 g vanduo
0,5 g mielės
Trupinius užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 1 valandą. Tada sudedame miltus ir mieles ir viską gerai išmaišyti. Dedame į šaldytuvą ir laikome 3 paras.
Raugas
50 g ruginiai miltai
50 g vanduo
5 g raugo starterio
Viską sumaišom ir paliekam bręsti kambario temperatūroj 18-20 valandų.
Pagrindinė tešla
Įmaišas
Raugas
100 g kvietiniai mitai (812)
225 g ruginiai miltai
210 g vanduo
8 g druska
3 g mielės
(5 g skysto miežių salyklo, jei neturit, tai ir nereikia)
Sumaišom visus ingredientus, maišymas užtrunka apie 10 min. Masė gaunasi lipni, bet taip ir turi būti, del ruginių miltų. Tešlą paliekam 1 valandą kambario temperatūroj ir 10 valandų šaldytuve.
Subrendus tešlai formuojam duonytę. Pabarstom miltai paviršių kur padarysim apvalu kepaliuką.
Padarę apvalų kepaliuką, dedame į miltais pabarstytą kildinimo krepšelį, siūle į viršų. Paliekame kambario temperatūroje apie 90 min.
Įkaitinam orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Įšverčiam kepaliuką iš krepšelio ant kepimo popieriaus ir perkeliam ant kepimo skardos.Dedame skardą į orkaitę, tuo pačiu dedame ir verdančio vandens indą, gad būtų garų.
Kepame 10 min. prie 250 laipsnių, vėliau sumažiname iki 200 laipsnių ir paliekam kepti 40 min.
Įškepus ataušinam ir ragaujam.
Bread with the old bread crumbs
Have you ever thought about that bread crumbs can be used not only for the production of meatballs, or feeding birds, but we can again enjoy the newly baked bread taste.
Of old - to new one.
This recipe used rye flour. Such flour bread is hard, strong, but here, the bread crumbs provides softness and taste, o mama mia :)
This is something new and super, super delicious.
So we need:
Preferment
50 g old bread crumbs
50 g bread flour (I used 812)
100 g water
0.5 g yeast
Mix crumbs add water and allow to soak for about 1 hour. Then put flour and yeast and everything mix well. Keep 3 days in a refrigerator at.
Sourdough
50 g rye flour
50 g water
5 g sourdough starter
Mix theall ingredients and let it rest at room temperature for 18-20 hours.
Main dough
preferment
sourdough
100 g bread flour (812)
225g rye flour
210 g water
8 g of salt
3 g yeast
(5 g Liquid barley malt if you dont have,it is not necessary)
Mix all ingredients, mixing takes about 10 minutes. Mass comes out sticky, but it must be that, for rye flour. Dough must be left for 1 hour at room temperature and 10 hours in a refrigerator.
After this time sprinkled with flour the surface where we'll do a round loaf.
After forming a round loaf, persisting in the floured dough basket, seam up. Leave at room temperature for 90 minutes.
Then preheat the oven with a baking tray to 250 degrees.
Tip out the loaf from the basket on a baking paper and transfer on to a baking tray ,then put in the oven. Put the boiling water for a stems.
Bake for 10 minutes. to 250 degrees, then reduced to 200 degrees and left to bake 40 minutes.
Cool and taste.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą