2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

CIABATTA su pilno grūdo miltais ir kvietiniu raugu


Ciabatta - Itališka duona, tai jau visi tikrai tai žino.Visi žino, kad ji labai skani. Skanu ją valgyti su mocarelos sūriu ir pamidoriuku, skanu su užtepėle, skanu su kažkokiu minkštu ar pelėsiniu sūriu ir keptom voveraitėm. Variacijų daug, tik reikia pradžioje išsikepti tos duonos. Aišku pagalvosit, o kam vargti? Varau  į prekybcentrį ir Ciabatta mano rankose per 15min. Nepatingėkit pavargti, namuose kepta skanesnė. Aišku tai užims šiek tiek laiko, bet viską galima susiplanuoti.
Ciabatta galima išsikepti greitai t.y. su mielėmis ir po kokių 3val. jau dedate sūrį ar pomodoriuką ir ragaujat, galima ir nelabai greitai, čia tiems kas turi kantrybės. Bandau savo kantrybę:)

Tešla:

450g  kvietinių miltų
50g  pilno grūdo kvietiniai miltai
40g  kvietinis raugas
410g  vandens
20g  alyvuogių aliejus
5g  šviežių mielių
10g druskos

Sumaišykite miltus, vandenį, raugą iki vientisos mąsės ir palikite pastovėti 45min. Sudėti mieles mažais gabaluikais (bus lengviau išmaišyti) druską ir viską išmaišyti. Masė bus skystoka ,bet taip ir turi būti. Aš viską maišau rankom. Maišyti apie 2min. Tada įpilti aliejų ir dar 2min. minkyti tešlą.
Palikite tešlą pastovėti 2val., perlankstant po 45min. ir 90min. Tešlą  su indu apdenkite ir padėkite į šaldytuvą 24val. 
Pasibaigus šiam  laikui ištraukite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir padalinkite į 3 dalis. Apibarstykite miltais tešlos gabaliukus ir ant kepimo popieriaus pabandykite rankomis suformuoti stačiakampius. Tai atlikę uždenkite tešlą audiniu ir palikite dar 45min. pailsėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 250laipsnių. Perkelkite tešlos gabaliukus su popieriumi ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-23min.
Viskas.
Skanaus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą