Duonytei reikia:
450 g kvietinių miltų (tipo 550)
15 g šviežių mielių
1 indelio natūralaus jogurto (150g)
45 g neutralaus aliejaus
105 g vandens
20 g cukraus
9 g druskos
Mieles įtrinti į miltus, suberti likusius produktus (išskyrus druską) ir minkyti tešlą apie 4 min. Aš minkau viską rankom. Suberti druską ir minkyti dar 6 min, kol druska gerai įsiminkys į tešlą. Uždengti ir palikti šiltai 30 min kilti.
Po šio kildinimo tešlą padalinti į 4 vienodus gabaliukus. Šiuos suformuoti pailgai, panardinti į šaltą vandenį ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą. Uždengti ir palikti iki 1 1/2 - 2 val. kilti.
Pakilusi duonelė atrodė taip:
Įjungti orkaitę iki 230 laipsnių. Dedam duoną kepti ir iš karto karštį prisukti iki 200 laipsnių. Kepti 25 min. Tada batoną išimti iš formos ir toliau kepti ant grotelių apie 10 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą