2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Kvietinė-ruginė duona su raugu

Dar viena duona su grūdais. Atlikinėjau keletą bandymų su pilno grūdo kvietiniais ir ruginiais miltais, derindamas jų santykį šiame recepte ir man pavyko atrasti man tinkantį skonį. Duonelė yra švelni, mažai trupinių, gero aromato. Man ji labai patinka. Noriu pasidalinti su jumis savo kūriniu.

Raugas

 42g kvietinių miltų (812)
50g šilto vandens
15g raugo starterio


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.

Grūdai

25g moliūgų sėklos
15g juodieji sezamai

15g saulėgrąžos

Pagrindinė tešla

Raugas
177g  kvietinių miltų (812)

90g kvietinių pilno grūdo miltų
40g ruginių miltų
185g vandens
8g druskos
4g šviežių mielių

10g medaus
Grūdų


Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min. 
Paliekam tešlą  1,5 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome po 45 min.
Formuojam pailgos  formos gabaliuką ir dedam į miltuota kildinimo krepšelį ar ant lininio, ar drobinio audeklo, kad pakiltų. Kildinimo laikas  val.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusį kepaliuką ant kepimo popieriaus, įpjauname ir dedame į orkaitę ant kepimo skardos. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Sumažiname temperatūrą iki 240 laipsnių ir kepame 15 min., tada dar sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 30 min.













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą