Raugas
50g šilto vandens
15g raugo starterio
Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.
Grūdai
25g moliūgų sėklos
15g juodieji sezamai
15g saulėgrąžos
Pagrindinė tešla
Raugas
177g kvietinių miltų (812)
90g kvietinių pilno grūdo miltų
40g ruginių miltų
185g vandens
8g druskos
4g šviežių mielių
10g medaus
Grūdų
Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min.
Paliekam tešlą 1,5 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome po 45 min.
Formuojam pailgos formos gabaliuką ir dedam į miltuota kildinimo krepšelį ar ant lininio, ar drobinio audeklo, kad pakiltų. Kildinimo laikas 1 val.
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusį kepaliuką ant kepimo popieriaus, įpjauname ir dedame į orkaitę ant kepimo skardos. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Sumažiname temperatūrą iki 240 laipsnių ir kepame 15 min., tada dar sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą