2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

Burgerio bandelės

Na ką, vasarėlei jau ate, lauksim sugrįžtant kitais metais. Prisimenant vasarą ir jos pramogas, siūlau namuose, o kas turi galimybę, lauke ar terasoje pasigaminti hamburgerių, su namuose keptomis bandelėmis. Barbekių superinis dalykas, o su naminėm bandelėm, tai dar skaniau.
Šios bandelės minkštos, purios. Tą suteikia pienas ir šlakelis aliejaus. Bandelės bus šiek tiek kitokio skonio nei jūs pratę, tą skonį suteikia ilga fermentacija ir ruginiai miltai. Norit sužinoti koks, tai skonis, tai griebiam jautį už ragų:) 
 Jų paragevę tikrai nenorėsit pirkti iš prekybos centrų. Verta gaminti iš dvigubos normos. Ko nesuvalgysit galėsite dėti į šaldiklį. Užsimanę, išimat, atsišildot ir skanaujat.
Iš pateikto recepto išeis septynios bandelės.





O mums reikia:

Įmaišas  Nr. 1

45g  rupiu ruginių miltų
45g  vandens
5g raugo starterio (ruginis arba kvietinis)

Viską sumaišom ir paliekam kambario temperatūroj 15 - 20 valandų.

Įmaišas  Nr. 2

50g kvietiniai miltai (550 arba 812)
50g vanduo
2-3g šlapios mielės

Viską sumaišom ir paliekam kambario temperatūroj 15 valandų.

Pagrindinė tešla

Įmaišas Nr. 1
Įmaišas  Nr. 2
250g. kvietiniai miltai (550 arba 812)
70g vandens
50g pieno
1 a.š medaus
7g druskos
10g aliejaus

Viską sumaišom iki vientisos masės ir leidžiam pailsėti 20 minučių. Tada sveriam  tešlą po 75g  gabaliukus ir suformuojam iš jų kamuoliukus.  Į kepimo skardelę pasitiesiam kepimo popierių ir pabarstom miltais, Sudedam kamuoliukus, palikdami tarp jų tarpus ir šiek tie juos paspaudžiam, kad būtų tokie blynukai. Pakildinam 30min. ir apipurškiam gabaliukus vandeniu ir apibarsto sezamo sėklomis. Paliekame kilti dar 1 -1,5 valandos (galima palikti ir šaldytuve 10 valandų).
Įkaitinam orkaitę iki 240 laipsnių, įkaitus orkaitei dėkite skardelę su bandelėm ir apačioje idėkite indą su vandeniu garams. Kepkite 13 minučių.
Įštraukit, atvėsinkit ir į barbekių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą