Rytinė gražuolė:)
Raugas
100g kvietinių pilno grūdo miltų
60g šilto vandens
20g raugo starterio
Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.
Pagrindinė tešla
Raugas
574g kvietinių miltų (812)
54g ruginių miltų
478g vandens
14g druskos
3g šviežių mielių
150g saulėgrąžų (lukštentų, pagal norą skrudintų arba ne)
Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską ir saulėgrąžas, minkyti 10 min. Dedame druską, saulėgrąžas ir minkom 5 min.
Paliekam tešlą 2-3 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome du kartus. Pirmas kartas po 30 min, antras kartas po 60 min.
Padalinam į dvi lygias dalis, tada formuojam pailgos ar ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Kildiname šaldytuve prie 4-6 laipsnių temperatūros, tai turėtų užtrukti 8-12 val. Aš kildinau 10 val.
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame prie 250 laipsnių 15 min., tada dar sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 20-25 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą