2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Užmiesčio duona (Country bread)

 Įmaišas

400g  kvietinių miltų (812)
245g vandens
7g druskos
2g šviežių mielių


Mieles ištirpinam vandenyje,sudedam miltus  ir druską.Viską išmaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12 -16 val.


Pagrindinė tešla



Įmaišas

400g  kvietinių miltų (812)
304g vandens
8g druskos
7g šviežių mielių

Labai svarbu,įmaišą reikės įdėti gale viso maišymo.
Sudedam visus ingredientus į dubenį išskyrus įmaišą ir druską  ir užmaišom tešlą. Viską gerai užmaišom, kol gaunasi vientisa masė, tada dedame įmaišą dalimis ir kaskart viską gerai išmaišom. Visas procesas užtrunka apie 10 min. Paliekame uždengę tešlą 15 min. Dedam druską ir minkom 5 min. 
Paliekam tešlą 2 val. 30 min. bręsti. Perlankstom tešlą du kartus, 50 min. intervalu. 
Padalinam į dvi dalis, tada formuojam pailgos ar ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Būtinai uždenkite plastikine plėvele, kad išvengtumėt išdžiuvusio paviršiaus. Fermentacijos laikas turėtų užtrukti apie 1 val.-1 val. 30 min..
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 230 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.

Kepame
 10 min., tada atidarome dureles ir išleidžiame garus, kepame sausai apie 25 min.

P.S. Gaila, bet dar neturiu kepimo akmens, bet manau jog greitai jau turėsiu.
Juk  jis labai svarbus duonos kepime.












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą