400g kvietinių miltų (812)
245g vandens
7g druskos
2g šviežių mielių
Mieles ištirpinam vandenyje,sudedam miltus ir druską.Viską išmaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12 -16 val.
Pagrindinė tešla
Įmaišas
400g kvietinių miltų (812)
304g vandens
8g druskos
7g šviežių mielių
304g vandens
8g druskos
7g šviežių mielių
Labai svarbu,įmaišą reikės įdėti gale viso maišymo.
Sudedam visus ingredientus į dubenį išskyrus įmaišą ir druską ir užmaišom tešlą. Viską gerai užmaišom, kol gaunasi vientisa masė, tada dedame įmaišą dalimis ir kaskart viską gerai išmaišom. Visas procesas užtrunka apie 10 min. Paliekame uždengę tešlą 15 min. Dedam druską ir minkom 5 min.
Paliekam tešlą 2 val. 30 min. bręsti. Perlankstom tešlą du kartus, 50 min. intervalu.
Padalinam į dvi dalis, tada formuojam pailgos ar ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Būtinai uždenkite plastikine plėvele, kad išvengtumėt išdžiuvusio paviršiaus. Fermentacijos laikas turėtų užtrukti apie 1 val.-1 val. 30 min..
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 230 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame 10 min., tada atidarome dureles ir išleidžiame garus, kepame sausai apie 25 min.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame 10 min., tada atidarome dureles ir išleidžiame garus, kepame sausai apie 25 min.
P.S. Gaila, bet dar neturiu kepimo akmens, bet manau jog greitai jau turėsiu.
Juk jis labai svarbus duonos kepime.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą