2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Duona

Turėjau šviežios duonos ir užsuko keletas draugų, tai liko kas šioje nuotraukoje pavaizduota.

Du kepaliukai:

Įmaišas

300g kvietinių miltų (812)
300g vandens
2g šviežių mielių


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-18 val.


Raugas

75g kvietinių miltų (812)
75g šilto vandens
10g raugo starterio


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.


Pagrindinė tešla

Įmaišas
Raugas
375g kvietinių miltų (812)

115g vandens

30g alyvuogių aliejaus
4g šviežių mielių
17g druskos


Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min. Uždengiame dubenį su tešla rankšlustėliu ir paliekame 20 min.  tada perlankstome ir tai pakartojeme po 40 min., būtinai uždenkite.Paliekame kilti dar apie 40 min.
Ant miltuoto paviršiau išsiverčiame tešlą ir padalinam į dvi dalis, tada formuojam ovalios formos gabaliukus ir paliekam juos 20 min. pailsėti. Formuojam galutinius norimos formos, ovalius ar pailgus, duonos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Uždengiame. Kildiname šaldytuve 8 val. prie 4-6 laipsniū temperatūros.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Po 10 min. sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 30-35 min.


Minkšta, puri duona.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą