Įmaišas
75g kvietinių miltų (812)
75g vandens
1g šviežių mielių
Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-18 val.
Raugas
142g kvietinių miltų (812)
120g šilto vandens
15g raugo starterio
Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.
Pagrindinė tešla
Įmaišas
Raugas
525g kvietinių miltų (812)
325g vandens
3g šviežių mielių
17g druskos
80g datulių (pjaustytos)
Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską ir datules, minkyti 10 min.
Tada dedame datules ir gerai įminkom jas. Uždengiame dubenį su tešla plastikiniu maišeliu ir paliekame 30 min. Dedame druską ir minkom 5 min. Paliekam uždengtą tešlą 1,5 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome po 45 min.
Ant miltuoto paviršiau išsiverčiame tešlą ir padalinam į dvi dalis, tada formuojam ovalios formos gabaliukus ir paliekam juos 20 min. pailsėti. Formuojam galutinius norimos formos, ovalius ar pailgus, duonos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Uždengiame. Kildiname šaldytuve 8 val. prie 4-6 laipsniū temperatūros, bet man užtruko 7 val.
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Po 10 min. sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 35- 40 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą