2015 m. kovo 23 d., pirmadienis

Geltona duona (Tai tikrai ne Photo shop'as)


Šį kartą šiek tiek egzotikos.
Ar teko ragauti geltonos duonos?
Tai duona su egzotišku prieskoniu, kuris suteikia tokią gražią geltoną spalvą ir priduoda savito skonio. Tas magiškas prieskonis yra ciberžolė.
Bendras derinys yra, tai ką jūs matote.

Raugas

20g raugo starterio
65g kvietinių miltų (812)
65g šilto vandens


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.



Pagrindinė tešla

750g kvietiniai miltai(812)
375g vanduo
Raugas
7g šviežios mielės
14g druska
37g cukrus
7g ciberžolė

Sumaišyti visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 5 min. Dedame druską ir minkom 10 min. Paliekam tešlą 1 val. 30 min. bręsti kambario temperatūroje.
Padalinam į dvi dalis, tada formuojam pailgos formos gabaliukus ir paliekam juos 15 min. pailsėti.
Formuojam galutinius pailgus duonos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius ar ant lininio, ar drobinio audeklo, kad pakiltų. Fermentacijos laikas turėtų užtrukti 1 val. 30 min.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda. 
Kepame  prie 230 laipsnių temperatūros apie 35-40 min.













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą