Šį kartą šiek tiek egzotikos.
Ar teko ragauti geltonos duonos?
Tai duona su egzotišku prieskoniu, kuris suteikia tokią gražią geltoną spalvą ir priduoda savito skonio. Tas magiškas prieskonis yra ciberžolė.
Bendras derinys yra, tai ką jūs matote.
Raugas
20g raugo starterio
65g kvietinių miltų (812)
65g šilto vandens
Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.
Pagrindinė tešla
750g kvietiniai miltai(812)
375g vanduo
Raugas
7g šviežios mielės
14g druska
37g cukrus
7g ciberžolė
Sumaišyti visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 5 min. Dedame druską ir minkom 10 min. Paliekam tešlą 1 val. 30 min. bręsti kambario temperatūroje.
Padalinam į dvi dalis, tada formuojam pailgos formos gabaliukus ir paliekam juos 15 min. pailsėti.
Formuojam galutinius pailgus duonos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius ar ant lininio, ar drobinio audeklo, kad pakiltų. Fermentacijos laikas turėtų užtrukti 1 val. 30 min.
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame prie 230 laipsnių temperatūros apie 35-40 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą