Du kepaliukai po 650g.
Raugas
150g kvietinių miltų(812)
188g vanduo
30g raugo starterio
Sumaišyti visus ingredientus ir palikti rūgti kambario temperatūroje 14 val.
Pagrindinė tešla
487g kvietinių miltų(812)
113g ruginių miltų
300g vandens
14g druskos
Raugas
Sudėti visus ingredientus, išskyrus druską, į dubenį ir užmaišyti tešlą. Paliekam tešlą 15 min. Dedam druską ir minkom 5-10 min. Paliekam tešlą 2 val. 30 min. bręsti ir po 90 min. perlankstom ją ir vėl paliekam ją likusiam laikui. Padalinam į dvi dalis, tada formuojam pailgos formos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius ar ant lininio, ar drobinio audeklo, kad pakiltų. Fermentacijos laikas turėtų užtrukti apie 2-3 val.
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant kepimo popieriaus, įpjauname ir dedame į orkaitę ant kepimo skardos. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame prie 240 laipsnių temperatūros apie 40-45 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą