2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

Skrebučių duona su avižiniais dribsniais



Puikus skonis, geros tekstūros, tiesiog puiki duona.
Skrebučių mėgėjai, nepražiopsokit šios duonos.

Mums reikia:


50 g avižinių dribsnių

310g vandens
400g kvietinų miltų
15g aliejaus
20g medaus
9g druskos
10g šviežių mielių

Pirmiausia, dubenyje užpilkime avižinius dribsnius su 110g vandens ir palikime 20 min., kad jie išbrinktų.

Tada sudėkite visus ingredientus į dubenį su dribsniais. išskyrus druską, minkom apie 5 min.
Dedame druską ir dar minkom 5 min.
Uždengiame dubenį su tešla rankšlustėliu ir paliekame 30 min.
Kol ilsisi mūsų tešla galime pasiruošti kepimo formą.
  Mano forma yra 25 cm ilgio ir 8 cm, ištepkime jos vidų
aliejumi, bet ne per daugiausiai.
Pailsėjusią tešlą išsiverskite ant lengvai miltuoto stalo ir suformuokite kepimo formos ilgio pailgą gabaliuką. Dedame jį į formą siūle žemyn, šiek tiek viršų apibarstom miltais ir uždengiame plastikine plėvele. Paliekame pakilti 1 val.
Įkaitiname orkaitę iki  240 laipsnių, orkaitėje paliekame groteles ar kepimo skardelę. Nuimame plėvelę nuo duonos ruošinio ir dedame į orkaitę ant įkaitusios skardos ar grotelių.
Sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda. Taip pat galima įmesti ledo kubelių. Liuks garai gaunasi. Kepame 30 min., kol įgauna rusvą spalvą. Iškratome iš formos ir ataušiname ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą