2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Tiesiog skani duona

Traški plutelė, minkštas ir purus vidus. Tinka prie salotų, sumuštiniam. 
Mėgaukitės.

Raugas


55g ruginiai miltai
40g vanduo
5g raugas starteris

Sumaišyti visus ingredientus ir palikti rūgti kambario temperatūroje 14-18-val.

Pagrindinė tešla

Raugas
50g ruginių miltų
375g kvietinių miltų (550)
8g druskos
8g šviežių mielių
250g vandens
30g aliejaus

Sumaišyti visus ingredientus, išskyrus druską ir minkyti 10-15 min. Pridėti druską ir minkyti dar 5 min. Padarom kamuoliuką, dedam į dubenį, uždengiame plastikine plėvele ir paliekame 60 min. Po 30 min perlankstome ir paliekame likusioms 30 min.
Išimame tešlą iš dubens ant lengvai miltuoto paviršiaus ir suformuojam pailgą gabaliuką, kurį dedame į kildinimo krepšelį siūle į viršų, uždengiame plastikine plėvele ir paliekame 30 min.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 230 laipsnių. Perkeliame pakilusį kepaliuką ant kepimo popieriaus, įpjauname ir dedame į orkaitę ant kepimo skardos. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda. Kepame 35-40 min.
Ištraukiame ir ataušiname ant grotelių.





















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą