2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Duona su karamelizuotais svogūnais

 Švelnaus skonio duona, su lengvai jaučiamu svogūnų aromatu. Mėgstantiems ir norintiems ryškesnio svogūnų aromato, padidinkite jų kiekį 50%.
Karamelizuoti svogūnai, juk žinote koks tai skanėsta? NE, pabandykite pasigaminti, tai labai gardu. Tai švelniai rūgštaus ir saldaus skonių derinys. Labai tinka prie mėsos, vištų kepenėlių, tinka ir kaip duonos pagardas.
O pasigaminti labai paprasta: susipjaustote svogūną, pakepinate kol suminkštėja, pilate šlakelį balzamiko acto, leidžiate jam nugaruoti ir žiupsnis cukraus.Viską pamaišom, leidžiam cukrui išsilydyti ir viskas.
Labai gardu.
Mūsų duonelei reikia:

Įmaišas

240g kvietiniai miltai(812-antra rūšis)

30g ruginai miltai
30g kvietiniai miltai(pilno grūdo)
300g vanduo
15g raugo starterio

Viską sudedame į dubenį, sumaišom į vientisą masę, apdengiame plastikiniu maišeliu ir paliekam  12val. kambario temperatūroje,Tegul rūgsta.


Pagrindinė tešla

Įmaišas
300g kvietiniai miltai(812-antra rūšis)
80g vanduo
11g druska
8g šviežios mielės
100g karamelizuoti svogūnai

Visus ingredientus išskyrus, druską ir svogūnus, sudėti i dubenį ir užmaišyti tešlą. Maišyti apie 3 min. Uždengiame plastikiniu maišeliu ir paliekame 30 min. Po to, sudedame druską, svogūnus, ir gerai į minkome į tešlą. Tai turėtų užtrukti apie 5 min. Uždengiame tešlą su dubeniu ir paliekame 40 min. Praėjus šiam laikui duoną perlankstome ir paliekame pailsėti 25 min., tada vėl perlankstome ir paliekame dar 25 min. pailsėti. Po šio laiko formuojame duoną. Galima formuoti pailgos formos ar apvalų kepaliuką ir dėti į kildinimo krepšelius arba  ant drobinio ar lininio audinio, tarp šių gabaliukų padarant audinio bangelę ir uždengiame, kad neapdžiūtų. Paliekame kilti apie 35 min.
Įkaitiname orkaitę iki  230 laipsnių. Įkaitus orkaitei imame skardą su kepimo popieriumi ir perkeliame gabaliukus ant jos, įpjauname gabaliukus ir šauname i orkaitę, duodame garų, verdantis vanduo inde po skardęlę. Dar galima su purkštuku ant orkaitės sienelių užpurkšti vandens, tai veiksminga priemonė garų susidarymui.
Kepame 35min.
Įštraukę atvėsiname ant grotelių.


















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą