2015 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Bulvine duona

Šį kartą, šios rūšies duoną bandžiau su virtomis bulvėmis, bet ateityje būtinai bandysiu su orkaitėje keptomis, palyginimui skonio kontrastui.
Šioje duonoje lengvai jaučiasi virtos bulvės, švelnaus skonio duona.
Dažniausia bulvinės duonos formuojamos fendu stiliumi, kuris suteikia išskirtinį vaizdą ir efektą.
Taigi mums reikės:

Įmaišas

150g kvietiniai miltai(812)
98g vanduo
3g druska
1g šlapios mielės

Mieles ištirpinam vandenyje, pridedam miltus ir druską, viską išmaišom iki vientisos masės ir uždengę plastikiniu maišeliu paliekame  12-16 val.

Pagrindinė tešla

523g kvietiniai miltai(812)
75g pilno grūdo kvietinių miltų
208g vanduo
9g druska
6g šlapios mielės
125g virtos bulvės
Įmaišas

Sudėti visus ingredientus išskyrus įmaišą ir maišyti iki kol visi ingredientai susimaišys. Tada sudedame įmaišą, Jei pastebite, kad masė gali būti per sausa įpilkite šiek tiek vandens, bet ne per daug. Viską išmaišome, įšminkome. Tešla turėtų būti ne kieta, bet tuo pačiu ir nelipni. Išmaišę padarome kamuoliuką ir uždengę paliekame 1,5 val. tešlai pailsėti. Po 45min. nuo tešlos poilsio laiko perlankstome ir paliekame likusiam laikui fermentuotis.
Dabar formuosime duoną fendu stiliumi. Ant miltuoto paviršiaus padaliname tešlą į du lygius gabaliukus ir padarome kamuoliukus. Kamuoliukus uždengiame plastikiniu maišeliu ir paliekame 10-20min. pailsėti tešlai. Tada formuojame gabaliukus. Dėl aiškumo, įdedu nuorodą į video medžiagą, kaip formuoti fendu stiliumi. http://techno.boulangerie.free.fr/09-ReussirLeCAP/03-lesFormesEnVideo/09.LeFendu.html
Suformavę gabaliukus dedame gerąja puse į apačią ant pamiltuoto drobinio ar lininio audinio, tarp šių gabaliukų padarom audinio bangelę ir uždengiame, kad neapdžiūtų. Paliekame kilti apie 1,5val.
Įkaitiname orkaitę iki  230 laipsnių. Įkaitus orkaitei imame skardą su kepimo popieriumi ir perkeliame gabaliukus ant jos, kad lygioji dalis būtu apačioje, o bangelės būtų viršuje. Šauname i orkaitę, duodame garų, verdantis vanduo inde po skardęlę. Kepame 35min. Jei pastebite, kad per greitai ruduoja gabaliukai, tai sumažinkite temperatūrą 5 laipsniais.
Baigus kepti ištraukiate, atvėsinate ir skanaujate.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą