2015 m. sausio 5 d., pirmadienis

Vaikystės vyniotinis

Manau jūs pagalvojote, pala, pala, bet čia juk ''Kuršėnai".
Taip, taip, taip jūs teisūs, čia legendinis "Kuršėnas". Juo megavosi mūsų tėvai, mes būdami pypliai, mūsų giminaičiai, na visa Lietuva. Niekas negalėjo atsispirti šiam aukštosios kulinarijos šedevrui. Buvo pats žinomiausias "Kuršėnas" ant Lietuvos šalelės.
Bet kaip ir visiem šlovė išblėsta.
Siūlau jums šį kulinarinį gaminį pasigaminti savo virtuvėje.

Biskvitas

3 kiaušiniai
70g miltų
20g krakmolo
80g cukraus

Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trinių. Trynius  gerai išplakite su cukrumi, kol masė pašviesės. Baltymus atskirame indus išplakite iki purumo, kad jie būtų standūs. Apvertus indą jie neturėtų iškristi. ar ištekėti. Į trynių masę įmaišyti miltus, po to atsargiai, šaukštas po šaukšto įmaišom baltymus. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą masę. Masę išlyginame apie 5mm storio ir 25x30cm dydžio. Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių ir dedame skardą. Kepame 12-15min., kol tampa rusvos spalvos. Iškepusį biskvitą suvyniokite kartu su popieriumi ir atvėsinkite. Šiaip, jei biskvitas nėra perkepęs jis lengvai susivyniotų ir atvėsęs, tačiau jei nenorite rizikuoti, suvyniokite dar šiltą.

Kremas                                                                        Sirupas

180g varškės                                                               40g cukraus
70g minkšto sviesto                                                    40g vandens
70g  kondensuoto pieno
20g cukraus pudros                                                Viską paverdame kol šiek tiek sutirštėja.
1 a.š. vanilinio cukraus

Varškę pertrinkite per sietelį. Minkštą sviestą išsukite iki purumo, kol pašviesės. Į svietą supilkite kondensuotą pieną, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Pabaigai sudėkite varškę ir išsukite iki vientiso kremo.
Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir apverskite, kad viršuje būtų kepimo popierius, nuimame kepimo popierių. Biskvitą reikėtų patepti sirupu. Lengvai su šepetėliu patepam ir viskas. Vynioti pradėsime nuo siauresnės biskvito dalies. Užtepame kremą, šiek tiek daugiau toje vietoje kur bus pradedama vynioti, o vyniotinio gale šiek tiek mažiau.  Suvynioję, siūle žemyn, dedame į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Prieš patiekiant nupjaukite negražius galus, juos suvalgom, jei skanu, užsijokite miltinio cukraus ir patiekite.
Skanaus







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą