2015 m. sausio 4 d., sekmadienis

Duona su grūdų mišiniu

 Gražu pažiūrėti, bet svarbiausia skanu.

Nauji metai naujos duonelės.
Raugas

25g raugo starterio
50g kvietinių miltų (812)
50g šilto vandens

Viską sumaišom ir paliekam kambario temperatūroje 12-15val.

Grūdų mišinys

60-70g

Čia galite dėti įvairius grūdus. Aš naudojau avižinius dribsnius, sezamo sėklas, juodąsias sezamo sėklas, saulėgrąžas. Taip pat tiktų aguonos, linų sėmenys. moliūgo sėklos. Ką turite ir kas patinka tą ir naudokite. 

Pagrindinė tešla

450g kvietinių miltų (812)
315g vandens
Raugas
10g druskos
2g šlapių mielių
40-50g grūdų mišinio

Miltus, vandenį, raugą, mieles sumaišome į vientisą masę ir paliekame 20min tešlai pailsėti. Beriam druską, grūdų mišinį ir įmaišom i tešlą.
Dabar atliksim fermentacijos procesą. Tešlai leisim fermentuotis 2-2,5val. per tą laiką reikės atlikti tešlos perlankstymą 3 karus kas 30min.
Praėjus šiam laikui tešlą padalinkim į dvi dalis ir suformuokim kamuoliuką. Palikim pailsėti 30min.
Tada suformuokim į pailgas duoneles, dar vadinamas batards. Sudrėkinam gabaliukus ir apibarstom likusiasi grūdais. Dedam gabaliukus siūle į apačią ant pamiltuoto drobinio ar lininio audinio, tarp šių gabaliukų padarom audinio bangelę ir uždengiame, kad neapdžiūtų. Paliekame kilti apie 1,5val.
Įkaitiname orkaitę iki  250 laipsnių Įkaitus orkaitei imame skardą su kepimo popieriumi ir perkialeme gabaliukus ant jos. Įpjauname išilgai gabaliukų. Tai galite padaryti su britvute, paprasčiausia. Šauname i orkaitę, duodame garų, verdantis vanduo inde po skardęlę. Nustatome temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 12min., po to dar sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepame 20min.
Ištraukiam ir atvėsinam ant grotelių.
















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą