2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Riestainiai (Bagels)Nr.2

Tradiciniai senoviniai riestainiai, gal labiau amerikietiški.Prekybos taškuose nusipirkę riestainių, juos gaunate saldžius ir jie jau nebus priskiriami prie duonos gaminių, Pasigaminkit namuose, kurie bus paskaninti ir pagražinti sezamo sėklom ir aguonomis, na dar galima užbarstyti rupios jūros druskos.





Viskas čia paprasta. Paprasti ingredientai, paprastai gaminama, paprastai iškepama, paprastai patiekiama, bet nepaprastai valgoma. Paprastai, bet neprastai.
Sėkmės gaminant.

10vnt. mums reikės


500g kvietinių milltų(550D)
290g vandens
10g druskos
7g mielių
1v.š. medaus

Sudėti visus ingredientus, išskyrus medų į dubenį. Viską gerai išmaišyti, išminkyti. Tešla turėtų būti kieta, standi, jei per kieta ir sunkiai minkosi, tai galite truputėlį vandens įpilti, bet tik šiek tiek. Padaro kamuoliuką, dedam į dubenį, užklojam ir paliekam 1val.,kad pailsėtų.Po 1val. išsiverčiam tešlą ant stalo ir padalinam į 10vnt. po 80g.

Sunkiausia dalis, formavimas. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite apie 25cm ilgio,, gaunate tokią virvelę. Paimkite vieną iškočiotą gabaliuką, apsukite aplink plaštaką taip, kad tešlos gabaliukas eitų jums per krumplius ir abu galai atsidurtų jūsų delne. Galus uždėkite vienas ant kito ir prispauskite. Tada savo ranką pavoliokite per stalą, pirmyn ir atgal, kad gerai suliptų galai. Tą patį pakartokite su likusiai ruošiniais. Gautus riestainius sudėkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus, užklokite polietileno maišeliu ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
Ryte įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių.
Pripilam į puodą vandens tiek, kad būtų truputį mažiau nei per sprindį ir užverdame vandenį. Į verdantį vandenį dedame medų. Aš į 1,5 litro vandens dedu 1v.š medaus, jei jūs pripilat daugia vandens, tai truputį ir medaus daugiau.Kai vanduo jau verdą, ištraukiam riestainius iš šaldytuvo ir pagal jūsų puodo galimybes (aš dėjau po du, daugiau netilpo) dedame riestainius į vandenį, paliekam 45 sekundėm ir apverčiam, vėl paliekam 45 sekundėm. Kiaurassamčio pagalba ištraukiam, dedam ant to pačio kepimo popieriaus ir tą patį veiksmą kartojam su likusiais.
Pagal norą apibarstote aguonom, sezamais ar jų mišiniu.
Nuplikytus riestainius šauname į orkaitę ir kepame apie 15-18min iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą