2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Antras dublis (Puiki duona su raugu)

Receptą rasite čia.
Vienas pakeitimas, tai galutinis kildinimas arba fermentacijos laikas, kurį atlikau šaldytuve.
Suformavę duonos gabaliukus, dedame į kildinimo krepšelius, siūle į viršų, pabarstome šiek tiek miltais ir uždengiame plastikine plėvele.
Krepšelius dedame į šaldytuvą ir paliekame 12 val.
Kepimo dieną pakilusius duonos gabaliukus galite kepti iškart ištraukę iš šaldytuvo. Jiems nereikalinga aklimatizacija kambario temperatūroje.
Skonis labai skiriasi nuo tą pačią dieną kildintų ir keptų.
Ilgesnė fermentacija duonai suteikia labai ryškų skonį, dėl lėtai vykstančių procesų, kaip geresnė glitimo plėtra, krakmolo virsmas į cukrų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą