2015 m. gegužės 8 d., penktadienis

Kvietinė-Ruginė duona

Dvi duonos po 600g.

Įmaišas

135g kvietinių miltų (812)
80g vandens
2g šviežių mielių

Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 2 val. Tada dedame į šaldytuvą ir laikome 16-20 val.

Raugas

100g ruginių miltų
80g vandens
10g raugo starterio

Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 18-20 val.

Pagrindinė tešla

Raugas
Įmaišas
435g kvietinių miltų (812)
150g vandens
130g pieno
14g sviesto (minkšto)
14g šviežių mielių
14g druskos

Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min. Uždengiame dubenį su tešla rankšlustėliu ir paliekame 45 min.
Ant miltuoto paviršiau padalinam į dvi dalis, tada formuojam ovalios formos gabaliukus ir paliekam juos 15 min. pailsėti. Formuojam galutinius norimos formos, ovalius ar pailgus, duonos gabaliukus ir dedam į kildinimo krepšelius, kad pakiltų. (Nepamirškite jų apdengti plastikine plėvele, kad neapdžiūtų tešlos paviršius). Kildinimo laikas 40 min.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 35 min.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą