2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis
Stalo duona (ilgos fermentacijos)
Pabandykit, nenusivilsit.
Dviem kepaliukam reikės:
Raugas
92g kvietinių pilno grūdo miltų
55g šilto vandens
13g raugo starterio
Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.
Pagrindinė tešla
Raugas
600g kvietinių miltų (812)
56g ruginių miltų
468g vandens
14g druskos
2g šviežių mielių
Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min.
Paliekam tešlą 2-3 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome du kartus. Pirmas kartas po 30 min, antras kartas po 60 min.
Padalinam į dvi lygias dalis, tada formuojam pailgos ar ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Kildiname šaldytuve prie 4-6 laipsnių temperatūros, tai turėtų užtrukti 8-12 val.
Įkaitiname orkaitę su kepimo skarda iki 250 laipsnių.
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.
Kepame prie 250 laipsnių 15 min., tada dar sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 20-25 min.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą