2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Stalo duona (ilgos fermentacijos)


Pabandykit, nenusivilsit.
Dviem kepaliukam reikės:

Raugas

92g kvietinių pilno grūdo miltų 
55g šilto vandens
13g raugo starterio


Viską sumaišom ir paliekam uždengę kambario temperatūroje 12-16 val.

Pagrindinė tešla

Raugas
600g  kvietinių miltų (812)

56g ruginių miltų
468g vandens
14g druskos
2g šviežių mielių


Sumaišom visus ingredientus, išskyrus druską, minkyti 10 min. Dedame druską ir minkom 5 min. 
Paliekam tešlą  2-3 val. bręsti kambario temperatūroje. Per tą laiką, tešlą perlankstome du kartus. Pirmas kartas po 30 min, antras kartas po 60 min.

Padalinam į dvi lygias dalis, tada formuojam pailgos ar ovalios formos gabaliukus ir dedam į miltuotus kildinimo krepšelius, kad pakiltų. Kildiname šaldytuve prie 4-6 laipsnių temperatūros, tai turėtų užtrukti 8-12 val.
Įkaitiname orkaitę  su kepimo skarda iki 250 laipsnių. 
Perkeliame pakilusius kepaliukus ant karštos kepimo skardos, prieš tai uždėję kepimo popierių, įpjauname ir dedame į orkaitę. Duodame garų, verdantis vanduo inde po skarda.

Kepame prie  25laipsnių 15 min., tada dar sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame 20-25 min.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą